torsdag 6 maj 2010

En cykeldag.

En perfekt cykeldag.
En dag, precis som en cykeldag ska vara.
Den vidunderliga cykeldagen!

5 maj.
En god natts sömn (den bästa sedan vi lämnade Stockholm?), en tidig pannkaksbrunch och en sød Tina som visade oss vägen ut ur Odense. Dagen kunde inte ha startat bättre.
En regntung himmel, ett platt Danmark och lätt vind - skrev vi att vi cyklar i Danmark?
Sedan hände något!
Mindre bra skyltning fick oss att tappa bort Regionalrute 65 som skulle ta oss mot färjehamnen i Bøjden. Nu var det dags att vakna!
Var är vi? Var ska vi? Vad gör vi?
Vi tog fram kompassen och läste in oss på kartan - den stora kartan utan mindre vägar markerade. Spännande! Vilse! Äventyr! Glädje!
Vi cyklade in i ett bageri och kom ut med dagsfärskt rågbröd, ett lycka till på vägen och en framtida sovplats hos bagarens föräldrar i Silkeborg!
Det danska landskapet förändrades! Den överkörda platta pannkakan blev till backar, stigningar och fartfyllda utförsåkningar!
Vi svängde in i en vägbutik och svängde ut igen med 10 ägg.
Vi stapplade in i en matbutik och fann den danska motsvarigheten till Kalles kaviar.
Svensken mår bra! Dansken också - han gillar Kalles!

Danmark möter Sverige.


















Dansken möter svensken.














I väntan på färjan som skulle ta oss mellan Bøjden och Fynshavn plockade vi ner en bänkgrupp från en stor brasa, kokade ägg och kaffe, kröp ner i sovsäckarna och önskade att det var ytterligare 2 timmar till avgångstid...

På andra sidan Lillebælt väntade Regionalrute 2 med grönska och skog!














Plötsligt var den regntunga himmlen blå, det platta Danmark fyllt av backar och vinden var med oss. Vi trampade långsammare och njöt!

Den 5 maj var en cykeldag med många kilometer som skulle trampas igenom. De sista 25 km till Aabenraa kunde ha blivit med trötta ben och på ren vilja.
Så blev det inte...














































En cykeldag - som en cykeldag ska vara!

I Aabenraa väntade sedan en dusch, restaurangmat i trevligt sällskap, danska barndomsminnen, ett fantstiskt vackert hus med en gästvänlig bäddsoffa, ett försök att finna en borttappad dansk plånbok och därefter mumlade vi fram ett godnatt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar