lördag 15 maj 2010

Kontraster.

Vilse - Inte vilse
Plattlandet Danmark - Backlandet Norge
En bra karta - En mindre bra karta
Backe upp - Backe ner

Vi hittade ut ur Oslo med hjälp av den trevliga norrmannen och en grön rekreationsstig. Vi följde stigen - som följde forsen - som gav oss en resa innehållande ett par trappor, några U-svängar, små backar och natur som gjord för rekreation - Vackert!
Men var är skyltningen - vår hjälp att finna vägen?

Här är skyltningen! Som leder oss till...


















... vår cykelväg! Vi missade att cykeln på skylten var en heldämpad mountainbike.














Vi följde stigen, som blev till en grusväg med uppförsbackar - då menar vi riktiga norska uppförsbackar! Vi följde grusvägen som blev till en återvändsgränd - då menar vi en återvändgränd som ligger i hallen hemma hos Skogsmulle.
Men ut ur skogen kom vi tillslut. Efter att ha träffat två gigantiska svarta hundar med efterföljande husse, en cyklande norrman och därefter (samma!) cyklande norrman ett par timmar senare. Han gav oss orden -Då ska ni vända och cykla tillbaka...

Här är inte skyltningen.


















Förmiddagen bjöd på höjdmeter - och så upp igen, och så upp igen! Och konversationer som - Ska vi vända nu eller se vad som kommer efter nästa uppförsbacke?

Men. Efter uppförsbacke kommer nedförsbacke!!














Efter regn kommer solsken. Och plötsligt var sommaren här.


















Vi tankade våra kroppar med lunch och en eftermiddagslur och cyklade vidare - på rätt väg! Det vill säga en större asfaltsväg som var svår att missa. Nu plockade vi kilometer som dansken plockade svenskt lösviktsgodis...!

Skyltning för cyklisten - dök upp igen!
Skyltningen för cyklisten - försvann igen...
Vilse - igen.
Men tack vare en pratglad norrman med diabetes och huvudet på skaft - han plockade fram en detaljerad vägbeskrivning, med vägnummer och bynamn, anpassad för cyklister, från Oslo till Trondheim, ur huvudet! - fick vi en cykelkarta över området och ett pekfinger där vi befann oss.

Det är viktigt med en bra karta.
Det är viktigt med energi i styrväskan.
Det är viktigt med pratglada norrmän.















Norge har grusvägar och skogsvägar. På vissa platser och i vissa byar har de också cykelvägar. Och överallt har de backar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar