tisdag 11 maj 2010

SOL!!!!


Vi cyklar dit pilen/viljan pekar!














Planen för dagen var att cykla mot Oslo.
Det vill säga - vi skulle transporttrampa oss till närmsta tågstation ca 55km bort, ta tåget till Frederikshavn och därifrån ta oss, med färja över böljan den blå, till Oslo, Norge.

Vi vaknade av solens strålar och i samma stund som vi slog upp trähusets knarrande dörr slog värmen emot oss. Sol och värme! För första(?) gången sedan vi lämnade Stockholm. Är det en dag att spendera på ett tåg och en båt? Efter en tallrik morgonmüsli och yoghurt, samtidigt som lammet fick nappflasken av damen med gummistövlar, blev svaret nej! Det är klart vi ska cykla ytterligare en dag i Danmark - en solig och varm dag, genom nationalparken Mols bjerge, upp på en av Danmarks högsta toppar, upp på ytterliggare tre toppar, på grusväg och landsväg, genom skogar, på krokiga vägar och via små byar - i solen! I solen!

On the top of the danska plattlandet!
Med tillhörande fantastisk utsikt.














Och så cyklade vi plötsligt på en cykelstig. Så klart! Vi är i Danmark.














En underbar cykeldag där varje cykelmeter var målet med trampandet. En underbar cykeldag där vi inte skulle ta oss från plats A till plats B, vi cyklade snarare i cirklar och serpentiner för att se så mycket som möjligt av den natur, skog och kustlinje som går att finna ute på Jyllands næse (Djursland). Nationalparken Mols bjerge är definitivt dagens smultronställe!

Så var det dags att finna plats för natten. Vi fann Finn!
En man i sina bästa år som var bosatt i sin verkstad - eller hade verkstaden flyttat in i bostaden? Finn bygger uteutrustning för våra sinnen. Ett picknickbord likt ett piano, ett gigantiskt vindspel och ett rör som spelar musik med hjälp av vinden och människan, är bara ett fåtal exempel...

Vindröret - ljuv musik!


















Vid Finn finns en fin tältplats, med tillhörande eldstad, som vi fann, tack vare Finn...




























På något underligt vis blev vi en dag rikare!
En dag rikare än vi hade räknat med igår.
Vi lever ett rikt liv - rikt på möjligheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar