söndag 16 maj 2010

Gjøvik - Lillehammer

Efter två långa cykeldagar i Norge var dagsplanen att rulla från Gjøvik till Lillehammer. En sträcka på ca 55 cykelkilometer. (Kilometersträckan för cyklisten blir ofta ca 15% längre än den för bilar, minst. Därav ordet cykelkilometer.) Det vill säga en kortare och lättare cykeldag för att samla energi och leka turist i Lillehammer. Lättare sagt än gjort...

Vi startade med att trampa oss norrut ur Gjøvik - dvs. en uppförsbacke på 7-8km. Så kom regnet! Vi hade blivit lovade mulet väder och regnbyar med en nederbörd på 2,4mm - De måste ha menat 2,4cm! Och vi måste ha cyklat med en regnby som trogen följeslagare. Vi blev varma, och våta!

Därefter väntade en nedförsbacke som hette duga - ner och in i den lilla byn Eina. Utförsåkningen innebar tårar i ögonen.
Tårar på grund av fartvinden.
Tårar på grund av vår vän regnet.
Tårar för att trötta ben fick vila.
Tårar på grund av ett otroligt vackert Norge!

Vi skakar på huvudet och får inte fram några ord. Istället använder vi oss många gånger av uttryck som "Ahhh...!" "Wohoo!" Åhhååå." "Oh!"














I Eina fann vi en cykelskylt, med tillhörande cykelled, som tacksamt visade oss vägen till Lillehammer. Via cykelvägar, vid sidan av motorväg, på små grusvägar och över mindre asfalterade landsvägar. Och via en del backar - Så klart! Vi är i Norge!














Framme - vi är i Lillehammer.


















Återigen svävade vi på moln (läs cyklade i risgrynsgröt).














Imorgon är det suttone mai (17/5) - Norges nationaldag
Vi hoppar för vackert väder!














Norge sätter färg på tillvaron...














KOM IHÅG
Norge har fantastisk natur.
Norges natur ger cyklisten starka ben.
Norge har långvariga regnbyar.
Norges regn är blött regn!!

Och ett tack...
TACK!
Till vandrarhemmet i Gjøvik som erbjöd två våta cyklister en varm dusch, tak över huvudet, ett kök och nybäddade sängar. Det betydde mer än mycket.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar