lördag 15 maj 2010

Gran - Gjøvik

Vilken natur!
Vilka backar!
Vilket väder!
Och en känsla av trygghet.

Natur
Naturen i Norge är som... Naturen i Norge. Gårdagen och dagen har bjudit på ett smörgåsbord av fantastiska naturupplevelser! Mörka skogar, djupa dalar, öppna landskap, skidbackar, höga utsiktsplatser, forsar (där laxen närsomhelst hoppar) och vyer - vidunderliga vyer.

Backar
Vi och tältet var placerat 200 meter över havet. 7 kilometer senare skulle vi befinna oss 757 meter över havet. Det är lika med en lång uppförsbacke.

Väder
Gårdagens sommarvärme byttes ut mot - regn, snö och en bilförare som berättade att Vägen är blockerad av snö. Det går inte att komma förbi. Om ni inte vill dra och bära era cyklar över snön, i 3 kilometer!














Plötsligt cyklade vi bland molnen...!














En känsla av trygghet
Idag har vi cyklat på, nästintill, bilfria grusvägar. Vi har cyklat på cyklevägar - genom byar och utmed större trafikerade vägar. Och då vi har delat vägbana med bilar känns det som att de motordrivna fordonen har givit oss företräde. De saktar in, kör ut från vägkanten och tar hänsyn till den förhållandevis lilla cyklisten. Vi tror att den norska bilföraren är van att möta cyklister på vägarna, för det har vi gjort. Det finns många cyklande norrmän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar